Menu stron
Rss
Menu kategorii

Dodane przez dnia Sty 15, 2012 w Dania główne | 0 komentarzy

Parówki w naleśniku

Parówki w naleśniku

Takie urozmaicenie codziennego jedzenia. Danie bardzo szybkie, łatwe i smaczne.

 

Ciasto:

  • 2 jajka
  • mąka
  • mleko
  • sól
  • 2 łyżki oleju

Dodatkowo:

  • 8 parówek (dobre są „jubilatki”)
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej

Przygotować ciasto i usmażyć  naleśniki ok. 8 sztuk ( w zależności od tego ile mamy parówek). Z parówek zdjąć osłonki. Na każdy naleśnik położyć plaster sera, na niego parówkę i zwinąć. Obtoczyć w jajku, w bułce tartej i następnie smażymy na oleju na złoty kolor. Podawać z keczupem, myślę że jakaś świeża surówka też by tu pasowała.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.