Menu stron
Rss
Menu kategorii

Dodane przez dnia Lut 18, 2010 w Desery | 0 komentarzy

Cappuccino

Cappuccino

Upiec biszkopt z 5-6 jaj ( + 1-2 łyżki kakao)

  • 5 żółtek + całe jajo
  • 1 szkl. cukru
  • margaryna Bielska lub Kasia
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 2 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 łyżki żelatyny
  • ½ łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 2 galaretki czerwone
  • opakowanie biszkoptów okrągłych

Jajka z cukrem ubić na parze ubić na parze i wystudzić.Margarynę utrzeć z ubitymi jajkami dodać mleko w proszku, serki waniliowe, żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie z kwaskiem cytrynowym

Przekładanie:

  • Biszkopt kakaowy nasączony kawą
  • Masa
  • Okrągłe biszkopty (nasączone w kawie cappuccino + kawa prawdziwa)
  • Galaretka

 

 

Dodaj komentarz