Pijana śliwka
Pijana śliwka to ciasto, które podbiło serca moich najbliższych.
Czytaj więcejJakiś miesiąc temu chrzciliśmy nasze najmniejsze cudeńko 🙂 Z tej racji że imprezka odbyła się w domu i całość do konsumpcji przygotowałam z mamą nie mogło odbyć się bez ciast. Jednym z nich był właśnie ten sernik odgapiony ze strony mniammniam.pl
Ciasto kakaowe:
Wszystkie składniki ciasta kakaowego zagnieść i włożyć na 2-3 godziny do zamrażalnika.
Masa serowa:
Dodatkowo:
Ser zemleć przynajmniej dwukrotnie. Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone masło. Masę jajeczną wlać do twarogu. Dodać sypki budyń i delikatnie wymieszać łyżką. 3/4 schłodzonego ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć połowę masy serowej, potem pokrojone w cząstki brzoskwinie i na to reszta masy serowej. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta kakaowego. Piec około 70 minut w temperaturze 170*C.
Czytaj więcejWiosenne ciasto na cieniutkim, kruchym spodzie. Bardzo smaczne i nie za słodkie.
Czytaj więcejPyszny i bardzo szybki obiad. Zadowolił nawet podniebienie mojego pięcioletniego wybrednego niejadka.
Czytaj więcejMam jakiegoś smaka, zjadłabym coś ale sama nie wiem co…
Czytaj więcejTym razem babeczki czy może muffiny – pachnące bananami i czekoladą.
Czytaj więcej