Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia lip 30, 2010 w Dania główne | 1 komentarz

Gulasz misiaczka

Gulasz misiaczka

Jeszcze nie próbowałam tego przepisu, ale od dłuższego czasu cieknie mi na niego ślinka 😉 Kiedyś robiłam coś podobnego o nazwie „gulasz misiaczka”  było pyszne. Po dłuższym zastanowieniu myślę, że to jednak jest ten sam gulasz, różni się tylko tym, że dodatkowo są ogórki.

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1/2  kg kiełbasy (mogą być cienkie parówki)
  • 1/2  kg papryki
  • 1/2  kg cebuli
  • 5 ogórków konserwowych

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie zdjąć z patelni i na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie zdjąć i podsmażyć pokrojoną w plasterki cebulę. Na koniec wszystko przełożyć do jednego garnka dusić około 5 minut. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy, doprawić wedle uznania i jeszcze raz zagotować. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem.

1 Komentarz

  1. To nie jest gulasz misiaczka!

Dodaj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *