Karkówka z warzywami
Przepis ten znalazłam na portalu Prześlij Przepis. Kupiłam wszystkie składniki i do garów 😉 Fajny pomysł na obiad, bardzo ładnie wygląda i nieźle smakuje. U mnie wyszło w wersji pikantnej, mąż najedzony i zadowolony 😉 Na pewno na naszym stole pojawi się jeszcze nie raz.
- 1 kg karkówki
- 1/2 kg pieczarek
- 2 kolorowe papryki
- 2 cebule
- 3 ogórki kiszone
Marynata:
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 5 łyżek oleju
- papryka słodka
- pieprz cayenne
- sól
- pieprz
Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, paprykę w paski, ogórki w plasterki.Warzywa posypać solą, pieprzem i papryką. Zamarynowane mięso oraz pokrojone warzywa włożyć do rękawa, wymieszać. Piec ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
U nas podana w wersji z ziemniakami.
Więcej zdjęć