Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia Sty 24, 2013 w Dania główne | 0 komentarzy

Karkówka z warzywami

Karkówka z warzywami

Przepis ten znalazłam na portalu Prześlij Przepis. Kupiłam wszystkie składniki i do garów 😉 Fajny pomysł na obiad, bardzo ładnie wygląda i nieźle smakuje. U mnie wyszło w wersji pikantnej, mąż najedzony i zadowolony 😉 Na pewno na naszym stole pojawi się jeszcze nie raz.

  • 1 kg karkówki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 kolorowe papryki
  • 2 cebule
  • 3 ogórki kiszone

Marynata:

  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżek oleju
  • papryka słodka
  • pieprz cayenne
  • sól
  • pieprz

Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, paprykę w paski, ogórki w plasterki.Warzywa posypać solą, pieprzem i papryką.  Zamarynowane mięso oraz pokrojone warzywa włożyć do rękawa, wymieszać. Piec  ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

U nas podana w wersji z ziemniakami.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.