Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia Paź 10, 2012 w Dania główne | 0 komentarzy

Pierś z kurczaka pod pierzynką

Pierś z kurczaka pod pierzynką

To danie jadłam u koleżanki Krysi, nie widziałyśmy się kilka lat. Fajnie było powspominać dawne lata, a że mamy dzieci w tym samym wieku to było o czym pogadać.

Danie jest przepyszne, proste i szybkie w przygotowaniu.

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 50 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 20-30 dkg sera żółtego
  • majonez
  • sól, pieprz, Vegeta

Pierś przekrawamy na połówki, układamy w  naczyniu żaroodpornym i ugniatamy palcami, opruszyć solą i pieprzem. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki pokroić w plasterki i lekko udusić, doprawić solą i Vegetą.

Na pierś kładziemy podsmażoną cebulkę, na cebulę pieczarki. Całość posmarować majonezem, na wierzch posypać ser żółty starty na tarce o grubych oczkach (można też wierzch posypać świeżą natką pietruszki). Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 60 minut.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.