Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia cze 11, 2014 w Dania główne | 0 komentarzy

PIerś z kurczaka z porem i marchewką – zapiekana pod mozzarellą

PIerś z kurczaka z porem i marchewką – zapiekana pod mozzarellą

Kolejna propozycja na szybki obiad. W roli głównej pierś z kurczaka zapiekana pod mozzarellą z dodatkiem pora i marchewki. U nas podane w wersji z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Szybko, smacznie a mięsko bardzo soczyste.

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 por (białą część)
  • 2 marchewki (małe)
  • 2 kulki mozzarelli
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w pół talarki. Następnie razem z marchewką podsmażyć na oleju – doprawić Vegetą. Odstawić do ostygnięcia.

Fileta oczyścić i przekroić na połówki, posypać z obu stron przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem – ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na kurczaka rozłożyć marchew z porem, na wierzch położyć plasterki mozzarelli. Piec ok. 35 minut w temp. 180 stopni.

Opcjonalnie między warzywa a ser można położyć plasterki pomidora.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.