Babeczki bananowe z czekoladą
Tym razem babeczki czy może muffiny – pachnące bananami i czekoladą. Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Mięciutkie, wilgotne, pyszne 😉 Posmakowały mi u koleżanki i myślę, że mojemu małemu „babeczkowemu łasuchowi” przypadną do gustu. (Z podanej porcji wychodzi spora ilość, więc dla naszej trzy osobowej rodzinki wystarczy połowa tej porcji – wyszło nam 15 babeczek).
- 15 dkg masła
- 20 dkg cukru
- 30 dkg mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 2 banany
- czekolada gorzka
Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany rozgnieść widelcem, a czekoladę pokroić w kostkę następnie dodać do masy. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny na 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temp. 200 st. C.