Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia wrz. 27, 2013 w Desery | 0 komentarzy

Muffinki z rabarbarem i cynamonową nutą

Muffinki z rabarbarem i cynamonową nutą

W prawdzie sezon na rabarbar dawno już za nami, ale tak przypomniałam sobie o tym przepisie, więc czas go zamieścić co by nie zginął. Te muffiny były smaczne, póki co najlepsze jakie do tej pory jadłam. Połączenia rabarbaru z cynamonem daje niezły efekt, delikatnie kwaskowate, aromatyczne, pyszne 🙂

Składniki suche:

  • 2 1/2 szkl. maki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki mokre:

  • 2 jajka
  • 120 g roztopionego masła lub oleju
  • 1 szkl. mleka lub maślanki
  • 1 szkl. rabarbaru (obrany i pokrojony)

W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej składniki mokre. Mokre składniki dodać do suchych i niedbale wymieszać. Następnie dodać rabarbar i ponownie zamieszać. Gotowym ciastem napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez ok. 20-25 minut.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.