Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia maj 15, 2013 w Desery | 0 komentarzy

Muffiny cytrynowe

Muffiny cytrynowe

W ostatnim czasie muffiny często goszczą w naszym domu. Mąż je polubił i nasz synek też, i to przede wszystkim dla nich je piekę. Dziś smak cytrynowy, który dawno temu chciałam wypróbować, wyszły pyszne, aromatyczne – idealnie cytrynowe.

Składniki suche:

  • 2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • starta skórka z 1 cytryny

Składniki mokre:

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. oleju
  • 3/4 szkl. mleka
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny

W jednej misce wymieszać wszystkie składniki mokre, w drugiej składniki suche. Zawartość obu misek połączyć i wymieszać niezbyt dokładnie. Ciasto przełożyć do foremek.

Piec w temp. 190 stopni przez 20-25 minut.

Więcej zdjęć

Dodaj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *