Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia lut 20, 2010 w Desery | 0 komentarzy

Placek z jabłkami i kokosem

Upiec biszkopt z 5 – 6 jaj.

  • 1 szkl. cukru
  • 4 szkl. wody
  • 1 ½ kg jabłek (pokrojone w 8-ki)
  • 3 budynie waniliowe
  • ½ kostki margaryny
  • 25 dkg wiórek kokosowych

Wodę zagotować z cukrem, na gotującą wodę wrzucić pokrojone jabłka (na kilka minut), wyjąć i położyć na upieczony biszkopt. Na pozostałej wodzie ugotować 3 waniliowe budynie i wyłożyć na jabłka.

½ kostki margaryny rozpuścić, dodać ½ szkl. cukru i 25 dkg wiórek kokosowych – podsmażyć na złoty kolor, ostudzić. Do ostudzonych wiórek wlać jedno roztrzepane jajko, dokładnie wymieszać i wyłożyć na budyń. Zapiec w piekarniku.

Dodaj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.