Menu stron
Menu kategorii

Dodane przez dnia Cze 4, 2012 w Sałatki | 0 komentarzy

Jajka z pieczarkami

Jajka z pieczarkami

  • słoik marynowanych pieczarek
  • 40 dkg pieczarek świeżych
  • cebula
  • majonez
  • cukier, pieprz, Vegeta
  • jajka
  • szczypiorek
  • rzodkiewka

Jajka ugotować na twardo (ilość dowolna). Świeże pieczarki pokroi i usmażyć z posiekaną w kostkę cebulą – wystudzić. Marynowane pieczarki pokroić w plasterki i dodać do wystudzonych pieczarek. Majonez doprawić cukrem, pieprzem oraz Vegetą i połączyć z pieczarkami.

Na brzegu talerza ułożyć połówki jaj, w środek  przełożyć sałatkę z pieczarek. Udekorować według uznania szczypiorkiem oraz rzodkiewką.

Dodaj odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.